Maraş Gurme Susam ve Çörek Otuyla harmanlanan bu çörek tarifi, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize farklı bir tat katacak...

MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
2 çay bardağı tereyağı(eritilmiş)
2 çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı Maraş Gurme Susam
(kavrulmuş)
3 yemek kaşığı Maraş Gurme Çörek Otu
5-6 su bardağı un

MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Derin bir kasede süt, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker, irmik, susam ve çörek otunu karıştırın.
Karışıma unu azar azar ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun ve ele yapışmayan bir hal alana kadar un eklemeye devam edin.

Hamur toparlanınca tezgaha alın ve sadece pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika daha yoğurun.

Hamurunuz bu aşamada çok yumuşarsa, 30 dakika buzdolabında bekletin.

Hamuru 4 ya da 5 parçaya bölün, merdane ile yarım santimetre kalınlığında açıp kalıp ya da bardakla yuvarlak kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine bıçak ya da çatalla şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Bu ölçüden 3-4 tepsi çıktığı için kalan hamurları buzdolabında bekletebilirsiniz.

Çörekleri 180 derecelik fanlı fırında üstleri ve altları altın sarısı olana kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen çörekleri mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ağzı hava almayan kaplarda tazeliğini bir hafta kadar koruyacaktır. Afiyet olsun