Ev yapımı kalburabastı tatlısı, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir seçenek. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor. İşte adım adım kalburabastı tatlısı yapımı ve malzemeler...

Misafirleriniz için enfes bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, kalburabastı tatlısı mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve pratik tarif, herkesin beğenisini kazanacak. İşte kalburabastı tatlısının sırları ve yapılışı...

Ev yapımı kalburabastı tatlısı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de ağızda eriyen bir lezzet. İşte en iyi kalburabastı tatlısı tarifi ve püf noktaları...

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

1 çay bardağı süt (125 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı irmik
Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir kaç damla limon suyu
3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su (600 ml)
Birkaç damla limon suyu

İçi için;

Ceviz

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına un ve irmik alınarak elle biraz karıştırılır.
Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı, üzerine bir kaç damla limon damlatılan karbonat, süt, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır.
Ortasına iri doğranmış ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz pişirme kağıdı kullanarak da pişirebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli kalburabastı tatlısı tarifiyle, tatlı anların keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de şerbetli olan bu tatlı, herkesin favorisi olacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!