Kahvaltı sofralarınıza yıldız gibi parlayacak bu poğaça tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz malzemelerle sizi mutfakta bir yıldıza dönüştürecek.

Bu poğaça tarifi ile çay saatleriniz hiç olmadığı kadar keyifli geçecek. Hem hızlı hem de lezzetli bu poğaçalar, günün her saati için mükemmel.

Ev yapımı pofuduk poğaçalar ile misafirlerinizi şımartmaya hazır olun. İşte adım adım lezzetli poğaça yapmanın tüm detayları!

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Bu kolay ve lezzetli poğaça tarifiyle, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirin. Pratik adımlarla hazırlayacağınız bu poğaçalar, evdeki herkesin favorisi olacak. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Her bir ısırıkta, mükemmel poğaçaların yumuşacık dokusunu hissedin. Afiyet olsun!