Bursa'nın geleneksel lezzetlerinden İnegöl köftesi, klasik köfte tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif. Bu özel tarif, köfteyi bir sanat eserine dönüştürecek.

Evde İnegöl köftesi yapmaya ne dersiniz? Bursa'nın bu ünlü lezzetini kendi mutfağınızda deneyimleyin. İşte adım adım İnegöl köftesi tarifi...

Bursa'nın tarihi lezzetlerinden biri olan İnegöl köftesi, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte, ev yapımı İnegöl köftesi yapmanın tüm detayları...

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı galeta
1 çay bardağı su
1 adet büyükçe kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için ;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Öncelikle harcı hazırlamak için derince bir kaba kıymayı bırakıyoruz.
Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymanın üzerine bırakıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağı, galetayı, tuzu, kabartma tozu, limon suyunu ( karbonatın üzerine gelecek şekilde döküyoruz) kıymaya katıyoruz.
Bir çay bardağı suyu da yoğururken ara ara dökerek 5-10 dakika yoğuruyoruz.
Yoğurulan kıymayı (en az 4-5 saat) dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymayı sıkma torbası ile ince ince sıkıyoruz.
Aralıklarla kesip tavaya koyarken elimizle şekillendiriyoruz.
Tavayı kızdırıp yağını döküp ocağın altını kısık ateşte açıp köfteyi sallayarak pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.

Bursa'nın ünlü İnegöl köftesi, hem lezzetli hem de kolay bir tarif olarak mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde, evde İnegöl köftesinin otantik lezzetini yakalayabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu benzersiz tat deneyimini paylaşabilirsiniz. İnegöl köftesi, hem günlük yemekleriniz için hem de özel günleriniz için mükemmel bir tercih olacak!

İnegöl Köfte Tarifi İçin İpuçları ve Püf Noktalar

İnegöl köfte yapımı sırasında kullandığınız dana kıymaya dilerseniz bir miktar kuzu etinden çekilmiş kıyma karıştırabilirsiniz. Bu sayede daha zengin ve yoğun bir et tadı elde etmiş olursunuz.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

En güzel İnegöl köfte tarifini yapabilmek için en önemli püf noktalarından biri de harcınızı uzun süre ve güzelce yoğurmaktır. Bu sayede hem tüm tatların birbirine iyice karışmasını sağlar hem de köftelerinizin kızarırken dağılmasını önlemiş olursunuz.

Sulu inegöl köfte tarifi için köfte harcınızın içine yarım bardağa kadar su ekleyebilirsiniz. Bu sayede köfteniz kızardıktan sonra da sululuğunu ve dolgunluğunu korumaya devam eder.

Sizi zahmetten kurtaracak bir diğer İnegöl köfte tarifi püf noktası ise arta kalan ekmekleri değerlendirmek için de bir fırsattır. Tarifinizi uygularken dilerseniz galeta unu yerine bayat ekmek içini de ufalayarak kullanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, köfte tariflerinde yaygın olarak birleştirici malzeme olarak yumurta kullanılır ancak İnegöl köfte tarifinde yumurta kullanmamak önemli bir püf noktadır. Köftenin harcı uzun süre buzdolabında bekleyeceğinden içine eklenen yumurta köfte tarifinizde ağır bir koku bırakabilir. Harcınızı uzun süre yoğurduğunuz ve 3 ile 24 saat arası dolabınızda dinlendirdiğiniz sürece köftelerinizde bir dağılma olmayacaktır, dolayısıyla tarifte yumurtaya ihtiyaç duymayacaksınız.