Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için fırında patates oturtma tarifi detaylarıyla burada. Adım

Malzemeler

4 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1çay kaşığı tuz
1/2çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)

NASIL YAPILIR?
Patatesleri soyup ince ince ve yuvarlak şekilde doğrayın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup hafifçe tuzlayıp yağladığınız patatesleri aktarın. 

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirip kenara alın. 

Kıymalı sos için tereyağı ve zeytinyağını tavaya alın. Kıymayı kavurun. Renk değiştirince sarımsak ve soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. 

Ardından doğranmış domates ve biberi de ekleyin. 

İyice kavrulunca tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. 

3-4 dakika sonra kıymalı sosunuz hazır olduğunda ocaktan alabilirsiniz. 

Patates oturtmayı hazırlayacağınız fırına dayanıklı cam kabı hafifçe yağlayın ve patateslerin yarısını alt tabana dizin. 

Hazırladığınız kıymalı harcın yarısını üzerine koyun. Kalan patateslerle üzerini kapatın. 

En üste ise rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. 

Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Dilimleyerek sıcakken servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI VE ÖNERİLER
Patatesler fırında pişerken kıymalı harcı hazırlayabilirsiniz. Böylece zamandan kazanabilirsiniz. 

Pişirme aşamasında ise kaşarlar eridiğinde fırından almazsanız kuruyabilir, buna dikkat etmelisiniz. 

Bu enfes lezzeti dilerseniz kıyılmış maydanoz ve pul biberle servis edebilirsiniz.