Kış mevsiminin en sevilen lezzetlerinden biri olan kartopu kurabiyesi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillerde. İşte hindistan cevizi ve pudra şekerinin mükemmel uyumunu yansıtan bu enfes tarif!

Ev yapımı kartopu kurabiyesi ile sofralarınıza bembeyaz bir lezzet katın. Bu yumuşacık kurabiyenin yapımı için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte.

Kışın vazgeçilmez tatlısı kartopu kurabiyesini evde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarif, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Kartopu Kurabiyesi Tarifi

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Malzemeler

125 gram yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Vanilya
3 3.5 su bardağı un

Üzerine :

Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri

Kartopu Kurabiyesi Tarifi

Öncelikle margarin, sıvı yağ ,pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak bir hamur yani kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Yuvarlak yapıp tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 170 yaklaşık 15 20 dakika pişirelim.Her fırın farklı pişirir.
Fırından çıkınca sıcağı geçmeden hindistan cevizine ve pudra şekerine bulayalım servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.

Bu kartopu kurabiyesi tarifi ile kış aylarında evinize tatlı bir dokunuş katın. Hindistan cevizi ve pudra şekerinin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu kurabiye, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!