Çorum'da korkunç olay! Alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi bıçaklandı Çorum'da korkunç olay! Alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi bıçaklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum arasınrdaki hızlı tren yapım ihalesine bu ay ya da gelecek ay çıkılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon'a giderek burada bir dizi ziyarette bulundu. Önce Trabzonspor'un kuruluşunun 57.yılı çerçevesinde düzenlenen programa katılan Bakan Uraloğlu, ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına Samsun-Sarp arasındaki yapılması planlanan demiryolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Abdülkadir Uraloğlu, "Bu sene inşallah ilk etapta Kırıkkale-Çorum arasının hızlı tren yapım ihalesini çıkıyoruz. Bu ay ya da önümüzdeki içerisinde bu ihaleyi gerçekleştireceğiz. Bu senenin sonu ya da 2025'in başında da Çorum-Samsun arasının yapım ihalesini inşallah çıkacağız. Bir taraftan da Samsun ile Sarp Sınır Kapısı'na sahilden demiryolunu getirme ile ilgili proje çalışmalarını başlattık. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Çünkü burada bir taraftan yük taşırken diğer taraftan ise insanın taşınması da önemli. Yerleşim daha çok sahil kesimde olduğu için doğru bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.