Milyonlar bekliyor: Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Yüzde 44 zam beklentisiyle gündemde Milyonlar bekliyor: Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Yüzde 44 zam beklentisiyle gündemde

Ağustos ayının merakla beklenen halka arzlarından biri olan Kıraç Galvaniz, bugün itibarıyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına katılan 667 bin 177 kişi, kişi başına 984 TL değerinde 41 lot aldı. Halka arzdan elde edilen 1 milyar TL büyüklüğündeki fon, şirketin büyüme hedeflerini desteklemek için önemli bir kaynak sağlayacak.

Kıraç Galvaniz Halka Arzı Detayları
14-15 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde, Kıraç Galvaniz 45 milyon lot dağıttı. Şirketin hisse fiyatı ise 24 TL olarak belirlendi. Halka açıklık oranı yüzde 26.47 olan Kıraç Galvaniz, 'TCKRC' kodu ile Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

Halka Arz Fonunun Kullanım Planı
Kıraç Galvaniz, halka arzdan elde ettiği fonu, yüzde 45 oranında devam eden tesis ve makine yatırımları için kullanmayı planlıyor. Yüzde 40'lık kısmı işletme sermayesi olarak ayıracak olan şirket, kalan yüzde 15'lik dilimi ise finansal borç ödemelerinde kullanmayı hedefliyor.

Halka Arzın Diğer Detayları
Kıraç Galvaniz’in halka arz büyüklüğü 1 milyar TL olarak açıklandı. Halka arzda T1 ve T2 hesapları kullanılmadı, ancak katılım endeksine uygun olarak gerçekleştirildi. Borsa İstanbul’da 'TCKRC' koduyla işlem görmeye başlayan şirketin, yatırımcıların ilgisini çekmesi bekleniyor.