Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı, diyet yapanlar için harika bir alternatif sunuyor. Havuç, şitake mantarı, beyaz lahana ve pirinç kağıdı kullanarak hazırlanan bu yemek, Philips Airfryer ile pişiriliyor. Sağlıklı ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu yemeği deneyin.

Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Malzemeleri

3 havuç

2 taze soğan

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

150 gram şitake mantarı

150 gram ince kıyılmış beyaz lahana

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı zencefil

2 yemek kaşığı tamari sosu

0.5 çay kaşığı susam yağı

2.5 yemek kaşığı bitkisel yağ

12 pirinç kağıdı

3 yemek kaşığı susam

Yapılışı

1. Havuçları yıkayalım, soyalım ve 4 cm uzunluğunda, 0.5 cm ince şeritler halinde keselim. Taze soğanları yıkayalım ve çapraz olarak dilimleyelim. 

2. Şitake mantarlarını fırçayla temizleyelim, sert saplarını çıkaralım ve küçük parçalar halinde doğrayalım. Sarımsak kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Zencefil kökünü soyalım ve ince ince doğrayalım.

3. Havuç, taze soğan, şitaki mantarı, beyaz lahana, kıyılmış sarımsak, doğranmış zencefil, tamari sosu, susam yağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir kaseye ekleyerek karıştıralım.

4. Sebzeleri Airfryer aktaralım. 10 dakika, 180° olacak şekilde pişirelim ve sürenin yarısında hazneyi bir kez sallayalım. Piştikten sonra sebzeleri soğumaya bırakalım.

5. Pirinç kağıdını soğuk suya bastıralım ancak çok yumuşamamasına özen gösterelim. Sudan çıkararak düz bir yüzeye koyalım ve ortasına soğuttuğumuz sebzelerden 1 kaşık ekleyelim. 

6. Pirinç kağıdının sol tarafını yukarı ve merkeze doğru katlayalım. Aynısını sağ tarafa da yapalım. Ardından dolguyu kapatmak için alt yarıyı yukarı katlayalım ve bir mantı yapmak için üst tarafta aynı işlemi tekrarlayalım. 

7. Son olarak mantının ek yerini susama batıralım. Kalan pirinç kağıtları için işlemi tekrarlayalım. Sonrasında mantıları ek yeri alta gelecek şekilde Airfryer sepetine yerleştirelim. 

8. Kalan yağ ile her birini hafifçe fırçalayalım ve cihazı belirtilen sıcaklık ve sürede çalıştıralım. Pişen mantıların yanına tamari pirinç sirkesi sosunu ekleyerek servis edelim.

Biraz uğraştırıcı görünüyor olsa da bu muhteşem lezzeti bir kez denedikten sonra hep yapmak isteyeceğinize eminiz! 

Afiyet olsun!