Apple'ın AirTag cihazı, değerli eşyalarınızı kaybetme endişesini ortadan kaldırıyor. 2021 yılında piyasaya sürülen bu izleme cihazı, kişisel eşyalarınızın konumunu kolayca takip etmenizi sağlıyor. Peki, AirTag nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar? Tüm merak edilenler bu yazıda.

Teknoloji dünyasındaki yenilikler, gündelik hayatın da olumlu yönde değişmesine etki etmektedir. Bu yenilik ve gelişmeler sayesinde çok sayıda işlem daha basit bir şekilde yapılabilmektedir. Kablo olmadan tasarlanan kulaklıklar, akıllı mobil cihazlar gibi birçok teknolojik ürün ile birlikte insanların hayatları da bir hayli kolaylaşmıştır. AirTag de bu cihazlardan biridir. Peki, AirTag nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Teknolojik cihazların insan yaşamına girmesi ve bu cihazların kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber birçok işlem daha kolay ve hızlı bir biçimde gerçekleştirilmektedir. AirTag cihazı da teknolojinin kullanıcılara sunduğu önemli cihazlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 2021 senesinde Apple tarafından teknoloji piyasasına sürülen bu cihaz, izleme cihazı olarak bilinmektedir.

AirTag nedir?
Kişisel ve önemli eşyaların takip edilmesini sağlayan cihaz, AirTag olarak tabir edilmektedir. Amerikan çok uluslu bir firma olan Apple tarafından tasarlanıp geliştirilen bu cihaz, değer verilen eşyaların kaybolması hâlinde hangi konumda yer aldığını göstermek için kullanılmaktadır. İnsanlar bu cihaz sayesinde nerede bıraktıklarını hatırlayamadıkları çantalarını, cüzdanlarını, ev ya da araba anahtarlarını kolay bir şekilde bulabilmektedir.

AirTag ne işe yarar?
Bu takip cihazı kişisel eşyaların yanı sıra evcil hayvanların tasmalarına da takılabilmektedir. Böylelikle evcil hayvanı kaybolan insanlar bu cihaz aracılığı ile evcil hayvanlarını bulabilmektedir.

AirTag takip cihazı yalnızca Apple cihazları ile entegre bir şekilde çalışmaktadır. Bu cihazlarla ilgili merak edilen konulardan biri AirTag kaç km’den çeker konusudur. Teknoloji nimetlerinden biri olarak bilinen bluetooth cihazı sayesinde bu takip cihazı yaklaşık olarak 120 metreye kadar çekebilmektedir.

AirTag nasıl kullanılır?
Apple tarafından tasarlanan AirTag takip cihazı sadece iPhone akıllı cep telefonları ile kullanılabilmektedir. Bu noktada AirTag mesafesi ne kadar konusu da karşımıza çıkabilir. Bluetooth dışında GPS ile takip yapıldığı takdirde mesafe durumu sınırsız olabilmektedir.

AirTag cihazın kullanımı son derece kolaydır. Bu takip cihazı iPhone akıllı cep telefonlarında var olan "Bul" programı ile birlikte çalışmaktadır. Ayrıca bu cihaz tek başına satın alınabildiği gibi AirTag 4’lü paket şeklinde de satın alınabilmektedir. İlk kez bu takip cihazını kullanacak olanların izlemesi gereken adımlar ise kısaca şöyledir:

Hatalı şarj cep telefonunun ömrünü kısaltıyor: Yüzde 20 ila 80 arasında olmalı Hatalı şarj cep telefonunun ömrünü kısaltıyor: Yüzde 20 ila 80 arasında olmalı

Öncelikli olarak iPhone mobil cihazlar üzerinden konum ayarlarına gidip buradan “Bul” uygulamasına izin verilmesi gerekir.
Ardından cihaz AirTag takip cihazını bulduğunda ekranda çıkan “Bağlan” butonuna tıklayınız.
Hangi eşya için kullanacaksanız, o eşya ya da eşyaların ismini takip cihazına giriniz ve sonrasında Apple kimliğiniz ile kaydediniz.
Kayıt işlemi de tamamladıktan sonra AirTag cihazından kaydedilen cihazların adlarının olup olmadığına bakınız.
Kaydedilen eşya isimleri listede göründüğünde bu eşyaları harita üzerinden izlemeye başlayabilirsiniz.

AirTag nasıl çalışır?
Kablosuz bağlantı özelliği ile öne çıkan Apple AirTag izleme cihazı, kullanan kişilere birtakım faydalar sağlamaktadır. İnternetin olduğu her alanda kişiler cihaz üzerinden kaydettikleri eşyaları kolay bir şekilde takip edebilmektedir. Bu noktada eşya dışında "AirTag arabada nereye saklanır?" konusu da gündeme gelebilir.

Bu cihaz ile aracınızı da harita üzerinden izleyebilmeniz mümkündür. Bu izleme cihazı arabaların koltuk arkalarına ya da torpido gözüne koyulabilir. iPhone cihazlarda yer alan Bul programı aracılığı ile birlikte çalışan bu takip cihazıyla alakalı "AirTag pil ömrü ne kadar?" konusu da önemlidir. AirTag, tek bir pil ile ortalama 1 seneden fazla çalışabilme özelliğine sahiptir.