Kars Şeker Fabrikası'nda 2024-2025 dönemi pancar alım kampanyası başladı. Bu dönemde fabrikada 140 bin ton pancar işlenecek, bu pancarın 100 bin tonu Kars’tan, 40 bin tonu ise çevre illerden gelecek.

Pancar Alım Kampanyası Başladı

Kars’ta ağır silah atışı yapılacak Kars’ta ağır silah atışı yapılacak

Kars Şeker Fabrikası'nda düzenlenen pancar alım kampanyası, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene Kars Valisi Ziya Polat, Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, çiftçiler ve fabrika çalışanları katıldı. Kampanyanın başlamasıyla fabrikaya ilk pancarlarını getiren çiftçilere çeşitli ödüller verildi.

Vali Ziya Polat'ın Açıklamaları
Açılış töreninde konuşan Vali Ziya Polat, üretimin önemine dikkat çekti. Polat, "Bu millet için üretmeliyiz ve ürettikçe güçleneceğiz. Güçlenmemiz, dünya adaletini sağlamak için zorunludur. Ürettiklerimizi iyi fiyata satmamız da önemlidir," dedi.

Polat, Kars Şeker Fabrikası'nın şehrin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu belirterek, fabrikanın 1993 yılından bu yana üretim yaptığını söyledi. Polat, 2024-2025 pancar alımları için "Bereketli ve uğurlu olsun, çiftçimize iyi kazançlar sağlasın," diyerek temennide bulundu.

140 Bin Ton Pancar İşlenecek

Bu yıl Kars Şeker Fabrikası'nda 140 bin ton şeker pancarı işlenecek. Pancarların 100 bini Kars’tan, kalan 40 bini ise dışarıdan temin edilecek. Vali Polat, gelecekte yapılacak sulama yatırımları ve tarım arazilerinin artırılmasıyla, Kars’ta ekilen şeker pancarı miktarının daha da artacağına inandığını dile getirdi.

Çiftçilere Ödüller Verildi

Kampanyanın açılışında fabrikaya ilk pancarı getiren beş çiftçiye çeşitli hediyeler takdim edildi. Tören, çekilen halaylarla sona erdi.