Çorum'a Cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük yatırımlarından biri olan Kırkdilim tünellerinin inşaatı sürüyor Yüklenici firma tarafından tünel imalat işlemlerinin tamamlanmasının ardından, tünellerin elektrik, elektronik, elektromekanik sistemleri ve tünel kontrol merkezi yapım işlerine başlandı.

Kırkdilim geçiş tünelleri, toplamda 2x4.099 metre uzunluğunda üç çift tüp tünel (T1, T2 ve T3) içeriyor. Bu tünellerin imalatı 2023 yılsonu itibarıyla tamamlanmıştı. Şimdi ise, projenin elektrik ve kontrol sistemlerinin kurulum aşamasına geçilmiş durumda.

Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi

Siemens ile Önemli imzalandı

Elektrik, elektronik, elektromekanik ve tünel kontrol merkezi yapım işleri için yapılan ihaleyi kazanan Siemens Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 21 Haziran 2024 tarihinde sözleşme imzalandı. Temmuz ayında ise şirkete yer teslimi yapılarak işlere başlanması sağlandı.

2025 yılına kadar tamamlanması bekleniyor

Proje kapsamında, tüm bu sistemlerin 2025 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca, 2024 yılı içerisinde 1,5 kilometrelik bölünmüş yol ve sıcak asfalt çalışmaları planlanıyor. T2 ve T3 tünellerinde ise üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Kırkdilim Tünelleri'nin Önemi

Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan kritik bir noktada yer alan Kırkdilim Tünelleri, bölgedeki trafik akışını büyük ölçüde rahatlatması beklenen stratejik bir proje olarak öne çıkıyor. Bu proje, hem yol güvenliğini artıracak hem de bölgenin ulaşım altyapısını modern standartlara kavuşturacak.