Kandiller, özel dualar ve lezzetlerle dolu mübarek zamanlardır. Bu Regaip Kandili'nde, ailece keyif alacağınız ev yapımı Kandil Helvası tarifimizle sofralarınızı şenlendirin.

Mübarek Regaip Kandili'nde, evinizde kolayca yapabileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı tarifi arıyorsanız, işte size mükemmel bir seçenek: Kandil Helvası!

Regaip Kandili'ni anlamıyla buluşturan ve sofralarınıza lezzet katan bir tatlı yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli Kandil Helvası tarifi!

Tam ölçülü Kandil Helvası nasıl yapılır?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çam fıstığı

TARİF

Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurun. Yeterince kavurup kavurmadığınızı fıstıkların rengine bakarak karar verebilirsiniz. Yakmadan, güzel bir kahverengi renk alıncaya kadar kavurmanız gerekmektedir.
İrmik kavrulurken başka bir kaseye süt, su ve şekeri koyup karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine bu karışımı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Suyunu çekip pilav gibi bir kıvam alınca altını kapatabilirsiniz ve demlenmesi için 10 dakika bekletin. Helvanız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Bu özel günde, hazırladığınız Kandil Helvası ile hem gönlünüzü hem de damaklarınızı tatlandırın. Regaip Kandiliniz mübarek, sofralarınız bereketli olsun. Umarız bu tarif, kandil gecenizi daha da özel kılar. Afiyet olsun!