Kabine, 3 haftalık aranın ardından bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi, Orta Doğu'da artan gerilim olacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı belirtilen misilleme ve İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ele alınacak. Türkiye'nin bölgedeki gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik çabalar da değerlendirilecek.

Ankara'daki Esir Takası
Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi, geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında, MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen 26 kişilik takas, kabinede detaylı olarak değerlendirilecek. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için bundan sonra atacağı diplomatik adımlar da görüşülecek.

Terörle Mücadele ve Yeni Operasyonlar
Kabinenin değişmeyen başlıklarından biri olan terörle mücadele, bu toplantıda da önemli bir yer tutacak. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyonlar kabinede konuşulacak. Yeni operasyonlara ilişkin adımlar da değerlendirilecek.

BRICS başvurusu sonrası Türkiye ve Batı arasındaki ilişki nereye gidecek? BRICS başvurusu sonrası Türkiye ve Batı arasındaki ilişki nereye gidecek?

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele ve Enflasyon
Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında bir süredir devam eden denetimler ve enflasyonla mücadele de kabinenin gündeminde olacak. Bu denetimlerin sonuçları ve atılacak yeni adımlar kabinede ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.