JPMorgan, Türkiye'deki politika faizinin ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığına dair artan güvenini belirterek, dolar/TL paritesi için yıl sonu beklentisini 36'dan 35,5'e revize etti. Bu revizyon, ekonomik istikrar konusunda iyimser bir beklenti yaratıyor.

Enflasyon ve Ekonomik Tahminler:

Banka, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceğine olan güvenini vurguladı. JPMorgan ekonomisti Fatih Akçelik, Türkiye ekonomisinin 2021’in birinci çeyreğinden bu yana ilk kez negatif çıktı açığına doğru ilerlediğini kaydetti.

Türk Tahvilleri İçin Yatırım Tavsiyesi:

JPMorgan, Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) için yatırım tavsiyesini "Ağırlığı artır" seviyesine yükseltti. Bu, Türk tahvillerinin cazip bir yatırım aracı olarak değerlendirildiğini gösteriyor.

Ekonominin Soğuması Bekleniyor:

Medicana'dan çocukların ekran başında fazla vakit geçirmelerine ilişkin değerlendirme Medicana'dan çocukların ekran başında fazla vakit geçirmelerine ilişkin değerlendirme

JPMorgan, Türkiye'de ekonominin 3. çeyrekte soğuyacağını öngörüyor. Yılın ilk yarısında ücret artışları ve depremle ilgili kamu harcamaları nedeniyle ekonominin yüzde 1,2'lik çıktı açığı ile aşırı ısınmış göründüğünü belirten banka, koordineli para ve maliye politikası sıkılaştırmasının 3. çeyrekten itibaren negatif çıktı açığı dönemini başlatacağını ifade etti. Bu gelişmenin, 2024'ün ikinci yarısında ve 2025'te enflasyondaki düşüşü ve cari dengenin düzelmesini desteklemesi bekleniyor.

JPMorgan'ın Türkiye Ekonomisine Bakışı

JPMorgan'ın yayımladığı rapor, Türkiye ekonomisine dair detaylı bir analiz sunuyor. Banka, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu ve gelecekteki beklentilerini değerlendirirken, enflasyon ve çıktı açığı konularında önemli öngörülerde bulunuyor.