Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, İzmir’in kurtuluşunun 102. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Demirer, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna aşıladığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin İzmir’in dağlarında açan çiçekler gibi Türkiye’nin dört bir yanında büyümeye devam edeceğini belirtti.

"Türkiye Atatürk Cumhuriyeti'ne Ulaşacak"

Demirer, Atatürk’ün antiemperyalist ve tam bağımsızlıkçı çizgisinden taviz vermeden Türkiye’nin yeniden Atatürk Cumhuriyeti'ne ulaşacağına olan inancını dile getirdi. Anadolu'nun tarih boyunca sayısız zorlukla mücadele ettiğini ve her zaman haklı olanın kazandığını belirten Demirer, Türk ulusunun bu zorlukları aşacak güce sahip olduğunu vurguladı.

İzmir’in Kurtuluşu: Bağımsızlığın Sembolü

Demirer, 8-9 Eylül 1922 gecesinde İzmir’de yaşanan büyük coşkuyu ve halkın, işgalden kurtuluşu simgeleyen Türk bayraklarını nasıl gururla dalgalandırdığını hatırlatarak, Cumhuriyet’in kazanımlarının büyük bedellerle elde edildiğine dikkat çekti. Türk milletinin bağımsızlık aşkıyla çıktığı bu yolculuğun, bugünkü mücadelede de devam ettiğini ifade etti.

Uğur Demirer: "Umutluyuz, Haklı Olan Kazanacak"

Demirer, mesajında şunları dile getirdi: “Yıllardır yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen umutluyuz. Tarih bize güçlü olanın değil, haklı olanın kazandığını öğretti. Türk ulusu olarak, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde bu karanlık günleri aşacağımıza inancımız tamdır.”

Bursa'da doğrudan temin alım ilanlarına ulaşmak artık çok kolay Bursa'da doğrudan temin alım ilanlarına ulaşmak artık çok kolay

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mirası

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın, Türkiye’yi çağdaş ve güçlü bir ülke olarak ayakta tutmanın en önemli yolu olduğunu belirten Demirer, Atatürk’ün devrimleri ve ilkelerinin bugün de yol gösterici olduğunu ifade etti. Demirer, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde belirttiği gibi, Türk gençliğinin daima bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde yer alacağını vurguladı.

Demirer'den Aziz Şehitlerimize Minnet

Uğur Demirer, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, İzmir’in kurtuluşunun 102. yılını kutladıklarını, bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda eden şehit ve gazileri minnetle andıklarını belirtti.