Van Bronckhorst Muçi’yi Neden Oynatmıyor?

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Giovanni van Bronckhorst, Ernest Muçi'yi Eyüpspor maçında kadroya almadı ve Ajax deplasmanında ise hiç forma vermedi. Son olarak Trabzonspor karşılaşmasında sadece 23 dakika süre bulan Muçi, vasat bir performans sergiledi. Teknik direktörün genç oyuncunun antrenman performansından memnun olmadığı ve bu yüzden onu daha az süre ile sahaya sürdüğü belirtiliyor.

TOFAŞ - Beşiktaş Fıbabanka BSL 1. hafta karşılaşması bı̇letlerı̇ satışta TOFAŞ - Beşiktaş Fıbabanka BSL 1. hafta karşılaşması bı̇letlerı̇ satışta

Hollandalı teknik adamın, Muçi’nin yeteneklerine güvendiği ancak oyuncunun antrenmanlardaki isteksizliği ve düşük form grafiği nedeniyle daha fazla şans vermekte tereddüt ettiği kaydedildi. Buna rağmen, ilerleyen haftalarda rotasyon içerisinde Muçi’den yararlanmayı planladığı ifade edildi.

Muçi’nin Performansı

Bu sezon, Portekizli yıldız Rafa Silva'nın gölgesinde kalan Muçi, formayı kapmakta zorlanıyor. Üstelik, Joao Mario transferinin ardından forma süresi daha da azalan genç futbolcunun moral bozukluğu içinde olduğu ve bu durumun performansını olumsuz etkilediği dile getiriliyor.

Muçi, geçtiğimiz sezon Legia Varşova’da gösterdiği çıkışı Beşiktaş'ta sürdürememesi nedeniyle, taraftar ve teknik heyetin beklentilerini karşılamakta zorlanıyor. Ancak, Van Bronckhorst’un ona olan güveni tam. Hollandalı teknik adam, Arnavut futbolcunun antrenmanlarda daha fazla çaba göstermesi halinde ilerleyen haftalarda takıma önemli katkılar sağlayabileceğine inanıyor.