Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde Haniye için dua etti. Bu duanın ardından İsrail polisi, Sabri hakkında soruşturma açılması için başvuruda bulundu. 85 yaşındaki Sabri'nin evine baskın düzenleyen İsrail güçleri, onu gözaltına aldı.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

İsrail’in Üst Düzey Destekçileri ve Sabri’ye Yönelik Kısıtlamalar
Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Sabri hakkındaki soruşturmaya destek verdiğini belirtti. Sabri'nin avukatı Halid Zebarika, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Sabri'yi serbest bıraktığını, ancak Sabri'ye 8 Ağustos'a kadar Aksa'ya giriş yasağı getirildiğini söyledi. Bu yasağın 6 ay daha uzatılma ihtimali bulunuyor.

Sabri’nin Açıklamaları ve Tepkileri
Serbest bırakılmasının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şeyh Sabri, İsrailli yetkililere cuma hutbesinin dini bir mesele olduğunu, tahrik içermediğini ve ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya sessizce girip çıktıklarını ifade ettiğini belirtti. Sabri, "İşgal altında Müslümanların ibadet özgürlüğü kesinlikle yok. İnsanların fikirlerini ifade etmeleri konusunda keyfi olarak baskı yapılıyor." şeklinde konuştu.

Sabri'nin Oturum İzni İptal Edilebilir
İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Sabri'nin Doğu Kudüs'teki oturum izninin iptal edilerek, şehirden çıkarılmasının planlandığını açıkladı. Arbel, Başsavcı Gali Baharav-Miara'ya gönderdiği mektupta Sabri'nin oturum iznini iptal etmeyi planladığını iletti. Muhalif liderlerden eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman da sosyal medya hesabından İkrime Sabri'nin tutuklanması çağrısında bulundu.

Geçmişteki Gözaltılar ve Kısıtlamalar
İsrail makamları, son yıllarda Şeyh İkrime Sabri’yi birçok kez gözaltına almış, soruşturmaya tabi tutmuş, Mescid-i Aksa’ya girişine engel ve yurt dışına çıkış yasağı koymuştu. İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te kalıcı oturum statüsündeki Filistinlilerin oturumunu iptal ederek onları işgal altındaki Batı Şeria’ya zorla çıkarıyor.