Temizlik ve güvenlik görevlisi olarak okullarda çalışmak isteyenler için İŞKUR TYP başvuruları için önemli tarihler yaklaşıyor. 2024-2025 döneminde bu alımlara nasıl başvurabileceğinizi ve başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağını öğrenmek için yazımızı inceleyin. Okul dönemi öncesi bu fırsatı kaçırmayın!

TYP Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımları

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken, İŞKUR üzerinden yapılacak TYP başvuruları hakkında bilgi almak isteyen adayların gözleri bu tarihlerde. 2024 TYP başvurularının başlama tarihi henüz resmi olarak duyurulmadı, ancak geçen yıl başvuru süreci Ağustos ayının son haftalarında başlamıştı. Bu yıl da benzer tarihlerde başvuruların açılması bekleniyor.

TYP Başvuru Şartları
Toplum Yararına Programlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

TYP Programının Süresi ve Ücretler
Toplum Yararına Programı, her bir katılımcıya asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır. Program süresi en fazla 6 ay olup, haftalık çalışma süresi 45 saattir.

Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol

Başvuru Nasıl Yapılır?
TYP başvuruları, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvurular için gerekli belgeler ve detaylar ilan edildikten sonra İŞKUR’un resmi web sitesinden öğrenilebilir.