Apple’ın yeni amiral gemisi modelleri iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, "Glowtime" etkinliği ile teknoloji dünyasına damgasını vurdu. Geniş ekran boyutları, yeni A18 Pro çipi ve gelişmiş kamera özellikleri ile karşımıza çıkan modeller, 13 Eylül’de ön siparişe açılacak. Fiyat ve teknik özellikler hakkında detaylar haberimizde.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Tanıtıldı: Fiyatı ve Teknik Özellikleri

Apple, merakla beklenen yeni iPhone modellerini "Glowtime" etkinliğinde tanıttı. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, gelişmiş özellikleri ve dikkat çekici tasarımı ile teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. Titanyum tasarımı ve güçlü performansıyla iPhone 16 Pro ailesi, Apple'ın önceki modellerine kıyasla birçok yenilik sunuyor.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Teknik Özellikleri

iPhone 16 Pro ailesi, iki farklı ekran boyutuyla karşımıza çıkıyor.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

iPhone 16 Pro: 6,3 inç ekran
iPhone 16 Pro Max: 6,9 inç ekran
Özellikle iPhone 16 Pro'nun ekran boyutu, önceki modellere göre büyüdü. Her iki modelde de USB-C bağlantısı bulunuyor ve dört farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak.

A18 Pro Çip ile Üstün Performans

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, Apple'ın en yeni işlemcisi olan A18 Pro çipi ile donatıldı. 3 nanometre teknolojisi ile geliştirilen bu çip, yapay zeka uygulamaları ve oyun performansında önemli iyileştirmeler sağlıyor.

A18 Pro, bir önceki A17 Pro çipine göre %20 daha yüksek performans sunuyor.
CPU performansında ise %15 oranında bir artış bulunuyor.
AAA seviyesindeki oyunları daha rahat çalıştırma yeteneği ile oyuncular için de dikkat çekici bir seçenek haline geliyor.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Kamera Özellikleri

Kamera özellikleri iPhone 16 Pro serisinin en dikkat çeken noktalarından biri. Hem fotoğraf hem de video çekiminde profesyonel düzeyde sonuçlar sunan iPhone 16 Pro modellerinde şu kamera özellikleri bulunuyor:

48 megapiksel ana kamera
48 megapiksel geniş açı kamerası
12 megapiksel telephoto kamera
Ayrıca, Camera Control tuşu sayesinde kamera ayarları daha kolay yönetilebilecek. Video çekimlerinde ise 4K çözünürlükte 120 FPS video kaydı yapma imkânı sunuluyor.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Fiyatı

Yeni iPhone 16 Pro ailesi, Amerika’da 13 Eylül'de ön siparişe açılacak ve 20 Eylül'de kullanıcılarla buluşacak. Fiyatlar ise şu şekilde:

iPhone 16 Pro: 999 dolar
iPhone 16 Pro Max: 1199 dolar

Bu fiyatlarla birlikte iPhone 16 serisi, Apple’ın premium segmentinde yer almaya devam ediyor.

Apple’ın yeni iPhone modelleri, daha büyük ekran, güçlü A18 Pro çipi ve gelişmiş kamera sistemleriyle kullanıcılarına üst düzey bir deneyim sunuyor.