Ahmet Çakar öldü mü? Ahmet Çakar öldü mü?

Apple, iPhone 16 serisini tanıtırken bazı eski cihazları da satıştan çekecek. Bu yılki yenilikler, eski modellerin piyasadan çekilmesini beraberinde getiriyor. iPhone 15 Pro’dan Apple Watch Series 9’a kadar hangi cihazların yerini yeni ürünler alacak? Ayrıntılar haberimizde

Apple, 10 Eylül'de iPhone 16 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Her yıl olduğu gibi, yeni iPhone modellerinin tanıtılmasıyla bazı eski cihazlar Apple Store'dan kaldırılacak. Bu, Apple'ın bu cihazları resmî olarak satmayacağı anlamına geliyor. İşte iPhone 16 çıkışıyla satıştan kaldırılabilecek bazı cihazlar:

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max
iPhone XS ve XR modellerinden beri Apple, tanıtıldıktan bir yıl sonra Pro modellerinin üretimini durduruyor. iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, titanyum tasarımıyla dikkat çekmişti, ancak iPhone 16 Pro'ların tanıtılmasıyla bu modellerin satışa devam etmesi beklenmiyor. Bu gelenek bu yıl da devam edecek.

iPhone 14 Plus
iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini ve iPhone 12 mini'nin ardından gelen büyük boyutlu giriş seviyesi iPhone modeliydi. Apple, geçen yıl iPhone 13’ü satmaya devam ederken iPhone 13 mini’yi satıştan kaldırmıştı. Bu yıl iPhone 14 Plus’ın da satıştan kaldırılması bekleniyor, böylece iPhone 14’ün biraz daha uzun süre piyasada kalması mümkün olabilir.

iPhone 13
iPhone 13, 2021 yılında daha uzun pil ömrü, yeni kamera sistemi ve daha küçük çentik gibi iyileştirmelerle tanıtıldı. Cihaz üçüncü yılına giriyor ve Apple’ın sitesinde satışta olan en eski iPhone olmaya devam ediyor. Tarih tekerrür ederse, iPhone 13 de satıştan kaldırılabilir ve yerini iPhone 14 koruyabilir.

Apple Watch Series 9, Watch Ultra 2 ve SE 2
Eylül etkinliğinde üç Apple Watch modelinin de yenilenmesi bekleniyor. Apple Watch Series 10’un daha büyük ekran, daha ince kasa ve yeni yonga setiyle gelmesi öngörülüyor. Apple Watch Ultra 3’te tasarım değişiklikleri beklenmezken, Watch SE 3’ün plastik kasaya geçeceği söyleniyor. Bu güncellemelerle birlikte mevcut Series 9, Ultra 2 ve SE 2 modellerinin satışının durdurulması muhtemel.

AirPods 2 ve AirPods 3
AirPods 3, 2021’de uzamsal ses ve diğer iyileştirmelerle tanıtılmıştı. Ancak AirPods 2 hala ürün gamında bulunuyor. Önümüzdeki ay, AirPods 4’ün iki yeni versiyonu bekleniyor; biri giriş seviyesi model ve diğeri orta seviye model olacak. Orta seviye modelin gürültü engelleme özelliğine sahip olması bekleniyor. Bu durum, AirPods 2 ve AirPods 3'ün satıştan kalkmasına neden olabilir.

iPhone 16 Ne Zaman Tanıtılacak?
Apple’ın iPhone 16 serisini 10 Eylül'de tanıtması bekleniyor. Lansman tarihi henüz resmî olarak duyurulmadı.