BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında" Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. Hükümet cephesinden gelecek açıklamalar merakla beklenirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın açılma şartını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Instagram yöneticileriyle iletişim halinde olduklarını belirterek, isteklerinin yerine getirilmesi halinde 1 saat içinde Instagram'ın açılacağını söyledi. Ancak açıklamanın üzerinden saatler geçmesine rağmen henüz bir gelişme yaşanmadı.

Teknolojide ‘siber harp’ tehlikesi Teknolojide ‘siber harp’ tehlikesi

Instagram Açıldı mı?

Sosyal medya platformunu her dakika yenileyen kullanıcılar, erişim engelinin kaldırılmasını heyecanla bekliyor. Bazı kullanıcılar Instagram'a giriş yapabildiklerini belirtirken, diğer kullanıcılar siteye girmekte başarısız oldu. VPN kullanmadan siteye nasıl erişebildikleri anlaşılamayan bu kullanıcılar, diğer kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Hükümetten ise Instagram'ın ne zaman açılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Kullanıcıların Bekleyişi Sürüyor

Instagram kullanıcıları, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik içinde. Sosyal medya platformuna erişim sağlayamayan kullanıcılar, çözüm için VPN gibi alternatif yöntemlere başvururken, yetkililerden gelecek açıklamaları da yakından takip ediyor.