Evde poğaça yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız? Hem mayalı hem kabartma tozlu bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşacık, kabarık ve mis gibi poğaçalar yapmanın sırları bu rehberde.

MasterChef Egusi Çorbası tarifi: Evde nasıl yapılır? MasterChef Egusi Çorbası tarifi: Evde nasıl yapılır?

Maya ve kabartma tozuyla yapılan poğaçalar, fırından yeni çıkmış gibi taze ve lezzetli oluyor. Bu tarif ile poğaça yapmak hiç bu kadar kolay ve eğlenceli olmamıştı. Adım adım takip edilebilecek bu rehberle, her seferinde mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça tarifi, evde poğaça yapmanın en etkili yollarından biri. Bu tarif, size adeta bir ustalık sınıfı sunuyor. Elinizin altında bulunan malzemelerle, fırından çıkan harika poğaçalar için hazır mısınız?

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi için Malzemeler

125 g tereyağ (oda sıcaklığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu (15g)
5,5-6 su bardağı (600 g civarı) un

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu döküp, güzelce karıştırın.
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Daha sonra dilediğiniz iç harç ile doldurup şekil verip tepsiye dizin.
Tepsi mayası için 10-15 dakika kadar tekrar bekletin. (Ben yarısını sade beyaz peynirli, yarısını kaşar karışık yaptım).
Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal ile şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu özel poğaça tarifi ile evinizin mutfağını bir fırına dönüştürmeye hazır olun. Hem mayalı hem kabartma tozlu bu yöntem, poğaçalarınızı puf puf yapacak ve lezzetini iki katına çıkaracak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz yaşayın!