Türkiye’nin Judo dalındaki ilk ve tek olimpiyat şampiyonu olan Hüseyin Özkan, 2024 Olimpiyatları'nda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle Judo Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı. 1997 yılında Avrupa, 2000 yılında da olimpiyat şampiyonu olarak bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran Özkan, Türkiye’nin Judo branşında hak ettiği başarıları yakalayamadığını belirtti.

Başkanlık için adaylığını açıklayan Özkan, “Benim gibi birçok şampiyonun çıkması gerekirken maalesef yeterli başarılar elde edemedik. Artık yeni şampiyonlar yetiştirme zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Sponsorluk ve Bütçe Desteği
Hüseyin Özkan, başkan olduğu takdirde Judo sporunun gelişimi için devletin ayırdığı bütçeye ek olarak sponsor destekleriyle bütçeyi iki katına çıkaracağını söyledi. “Sponsorlarımız, başkanlık seçimi sonrasında büyük katkılar sunacaklarını beyan ettiler. Devletin Judoya ayırdığı bütçe kadar sponsor desteği de alacağız” diye konuşan Özkan, sportif başarılar için gençlerin ekonomik kaygılar taşımaması gerektiğini vurguladı.

Genç sporcuların daha iyi koşullarda yetişmesi gerektiğine dikkat çeken milli sporcu, “Gençlerimize teşvik edici hamleler yapmamız lazım. Beni tanıyan ve bana inanan kişiler, Judo için neler yapabileceğimi çok iyi bildiklerinden sponsorluk tekliflerinde bulundular. Bu sayede Judoya ayrılan bütçeyi iki katına çıkarmış olacağız” dedi.

Kadıköy’de oynanacak derbi cep yakacak! Kadıköy’de oynanacak derbi cep yakacak!

Hüseyin Özkan Kimdir?
Hüseyin Özkan, 20 Ocak 1972'de Çeçenistan/Argun'da doğdu. 1989'da Çeçenistan Grozny Üniversitesi Spor Bölümü’nü kazandı. 1993 yılında Türkiye vatandaşlığı aldı ve kariyerine Türkiye adına devam etti. 2000 yılında Sidney Olimpiyatları'nda Judo dalında Türkiye'yi temsil ederek olimpiyat şampiyonu oldu.

Hüseyin Özkan’ın başarıları arasında:

Dünya ikinciliği
Avrupa şampiyonluğu
Avrupa gençler şampiyonluğu
Balkan şampiyonluğu
7 kez Türkiye şampiyonluğu
Karadeniz Oyunları şampiyonluğu bulunmaktadır.

Hüseyin Özkan, Judo Federasyonu başkanlığına seçilmesi halinde, Türkiye’nin Judo branşında yeni şampiyonlar yetiştireceğini ve Judo sporunu uluslararası arenada daha başarılı bir konuma getireceğini ifade etti. Özkan’ın başkanlık hedefi, Judo sporunun daha geniş kitlelere yayılması ve genç yeteneklerin teşvik edilmesi amacıyla güçlü bir adım olarak değerlendiriliyor.