Piyano pasta, kakaolu kek ve kremanın mükemmel uyumuyla lezzet şöleni sunuyor. Kısa sürede hazırlanan bu pratik tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte herkesin beğenisini kazanan piyano pasta tarifi...

Tatlı severler için mükemmel bir seçim olan piyano pasta, kakaolu keki ve enfes kremasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi şaşırtın. İşte detaylı piyano pasta tarifi...

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz piyano pasta, kakaolu kek ve krema ile mükemmel bir tatlı alternatifi sunuyor. Pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeken bu tarifi mutlaka deneyin. İşte adım adım piyano pasta yapımı...

MALZEMELER

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Kek katı için:

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için:

500 ml. süt
1,5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı çiğ krema

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kakao

TARİF

Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.
Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı da ekleyin ve çırpın.
Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın.
Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın. Üzerini düzeltin.
İnce şeritler halinde kestiğiniz yağlı kağıtları kekin üzerine aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine ince bir kat kakao serpin.
Kağıtları dikkatlice kaldırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

Kakaolu kek ve enfes kremasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan piyano pasta, kolay ve pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Bu mükemmel tatlıyı evinizde hazırlayarak sevdiklerinize lezzetli anlar yaşatın. Afiyet olsun!