Evde poğaça yapmanın en lezzetli yolu: Galeta unlu poğaça! Dışı çıtır, içi yumuşacık bu tarif, tüm aile bireylerinin favorisi olacak.

Patates ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu galeta unlu poğaça tarifi, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Hem lezzetli hem de pratik!

Misafirlerinizin beğenisini kazanacak, patatesli ve peynirli galeta unlu poğaça tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? İşte adım adım lezzetli bir yolculuk!

Malzemler:

Hamuru için;

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
3,5 su bardağı un (500gr)
1,5 tatlı kaşığı (2 paket kabartma tozu)

İçi için;

3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzeri için;

2 su bardağı galeta unu

Pişirme Derecesi ve Süresi:

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

170 derecede 25-30 dakika

Yapılışı:

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın, unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Haşlanmış patatesleri, kaşar peyniri rendesi ile püre haline getirin, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle avuç içi büyüklüğünde açtırın.
İçine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirin ve yuvarlak şekil verin.
Poğaçaları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilık servis edin.

Bu galeta unlu poğaça tarifiyle, kahvaltı sofralarınızda yeni bir soluk getirebilirsiniz. Patatesli ve peynirli dolgusuyla her lokmada ağızda eriyen bu poğaçalar, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Unutmayın, mükemmel poğaçanın sırrı, tarifinize olan sevginiz ve özeninizde gizli. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu enfes tarifle mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!