Piyano pasta, kakaolu kek ve krema kombinasyonuyla tatlı severlerin vazgeçilmezi oluyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, her dilimde ayrı bir tat sunuyor.

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız, piyano pasta tam size göre! Kakaolu kek ve krema uyumuyla damaklarda iz bırakacak bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Piyano pasta, evde kolayca yapabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif. Bu tarifle, kakaolu kek ve kremanın mükemmel uyumunu yakalayabilirsiniz.

MALZEMELER

Kek katı için:

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için:

500 ml. süt
1,5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı çiğ krema

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kakao

TARİF

Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.
Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı da ekleyin ve çırpın.
Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın.
Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın. Üzerini düzeltin.
İnce şeritler halinde kestiğiniz yağlı kağıtları kekin üzerine aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine ince bir kat kakao serpin.
Kağıtları dikkatlice kaldırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

Piyano pasta, kakaolu keki ve enfes kremasıyla her dilimde ayrı bir lezzet sunuyor. Bu pratik tarif, evde kolayca hazırlanabiliyor ve misafirlerinize şık bir sunum yapma imkanı tanıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pastayı mutlaka deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!