Hem pratik hem de damak çatlatan lezzetiyle supangle, çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip. Evde yapımı bu kadar kolayken, dışarıdan almak istemeyeceksiniz.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Fransız mutfağının eşsiz tatlısı supangle, şimdi Türk mutfaklarında da yıldızlaşıyor. Bu tarif ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bulacaksınız.

Çikolatanın en lezzetli hali supangle ile sofralarınızda. Bu basit ve eşsiz tarif ile tatlı anlarınıza tat katın. İşte adım adım supangle yapmanın yolları.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.