Geleneksel tatların modern mutfaklarla buluştuğu bu katmer tarifiyle, lezzet yolculuğuna çıkın. Tel tel ayrılan katmerin sırlarını keşfedin ve ailenizi bu lezzetle şaşırtın.

Mis gibi kokan, tel tel ayrılan katmer yapmak artık çok kolay! Elinizdeki malzemelerle, adım adım bu eşsiz tarifi uygulayarak, mutfakta geçireceğiniz zamanı hem eğlenceli hem de lezzetli kılın.

Klasik lezzetleri evinizde yeniden yaratmaya ne dersiniz? Tel tel ayrılan katmer tarifi ile mutfakta sanat eseri yaratın. Bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

2,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Aralarına ve üzerine sürmek için;

150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Kafkasya'nın lezzetli yemeği: MasterChef Patatesli Hingel tarifi Kafkasya'nın lezzetli yemeği: MasterChef Patatesli Hingel tarifi

Hamuru için geniş bir kaba tüm malzemeleri alarak güzelce yoğuralım. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Hamuru 10-12 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Üzerine un serperek ince bir şekilde açalım.
Erittiğimiz tereyağını sıvı yağla karıştıralım. Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı yağ dökelim ve elimizle her tarafına iyice sürelim.
Üzerine tekrardan açtığımız hamuru serelim ve her tarafına yağ sürelim. Rulo yapalım ve içe doğru sararak gül şekli verelim.
Bütün bezelere aynı işlemi yapalım. Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Tezgaha biraz un serpelim ve hamurları orta büyüklükte açalım.
Yağsız tavada kızaran tarafını yağlayarak pişirelim. Sıcak bir şekilde servis edelim.

Bu tel tel ayrılan katmer tarifi ile mutfakta harikalar yaratma sırası sizde! Pratik ve lezzetli bu tarif, hem kahvaltılarınızı hem de çay saatlerinizi zenginleştirecek. Yeni tarifler keşfetmeye devam ederken, bu geleneksel lezzeti mutlaka deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun!