Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir kahvaltı hazırlamak için kol böreği ideal bir seçim. Yufka, süt, yumurta ve peynirle hazırlayabileceğiniz bu böreği, adımlarını takip ederek kolayca yapabilirsiniz. İşte lezzet garantili kol böreği tarifi!

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, kol böreği tam size göre. Hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de tüm aile bireylerinin seveceği bu tarif, her öğününüzü şenlendirecek. Kol böreği yapmanın püf noktalarını keşfedin!

Evde börek yapmanın en kolay yollarından biri olan kol böreği, hem lezzetli hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Çay sohbetlerinizde ya da kahvaltıda afiyetle yiyebileceğiniz, adım adım kol böreği tarifimizle tanışın!

MALZEMELER

5 yufka
1 bardak süt
1 çay bardağı yağ
2 yumurta
1 kase beyaz peynir

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

TARİF

Sütü, yağı, yumurtaları bir kapta karıştırın ve çırpın.
Yufkaları ikiye bölün.
Her bir yufkaya karışımdan fırça ile sürün.
Yufkaların geniş kısımlarına peynirden boydan boya yerleştirin.
Her bir yufkayı rulo şeklinde sarın.
Sardığınız yufkaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Kalan karışımı üzerine dökün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat pişirin.