Evde pratik malzemelerle pastanelerdeki gibi pasta yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte kek kalıbı kullanarak yapabileceğiniz çikolatalı pasta tarifi!

KEK KALIBINDA PASTA TARİFİ

MALZEMELER

4 yumurta

1 adet yumurta sarısı

Yaklaşık 2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

5 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket çikolata sosu

1 paket toz krem şanti

Yaklaşık 40 gram bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Kek kalıbında pasta yapmak için pastanın pandispanya kısmını ve muhallebi bölümünü ayrı olarak hazırlamanız gerekir.

Pandispanya hazırlamak için 1 su bardağı şekeri ve 4 adet yumurtayı çırpın.

Ardından karışıma 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek çırpmaya devam edin.

Kek kalıbınıza biraz tereyağı sürerek yağlayın, bu sayede kekin yapışmasını önlersiniz. Ardından hazırladığınız hamuru kalıba dökün.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek karışımını fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Muhallebiyi hazırlarken 3 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı nişastayı, 1 adet yumurta sarısını ve 4 yemek kaşığı şekeri tencerede karıştırmaya başlayın ve pişirin.

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 paket toz krem şanti ekleyin ve çırpın.

Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra keki üç ayrı parçaya bölün.

Ayırdığınız parçalara teker teker 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı kakao sürüp keki ıslatın.

Ardından keke krema sürün.

40 gram bitter çikolata ve 2 su bardağı süt kullanarak sos yapın ve soğumaya bırakın. Soğuttuğunuz çikolata sosunu kekin üzerine dökün.

İstediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Yaklaşık 4 saat dolapta beklettikten sonra pastanızı servis edebilirsiniz.