MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Üzümlü kek, tatlı krizlerinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve davet sofralarınızı süsleyecek şık bir seçenektir. İşte adım adım kolay üzümlü kek yapımı.

Elinizin altındaki malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz üzümlü kek, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlıdır. İşte enfes üzümlü kek tarifi ve yapılışı.

Üzümlü kek, zahmetli görünse de aslında çok pratik ve lezzetli bir tarife sahiptir. Bu tarifi uygulayarak misafirlerinize enfes atıştırmalıklar sunabilirsiniz.

MALZEMELER

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yağ
1 çay bardağı kuru üzüm
1 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

TARİF

Üzüm hariç tüm malzemeleri bir kapta çırparak karıştırın.
Üzümleri 1 yemek kaşığı kadar un ile karıştırarak karca ekleyin.
Kek kalıbını yağlayın.
Harcı kalıba dökün.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin.