Kızartmalardan uzak durmak isteyenler için fırında mücver, hem sağlıklı hem de doyurucu bir çözüm sunuyor. Bu basit tarif ile evde kolayca mücver yapabilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı bir öğün mü arıyorsunuz? Fırında mücver, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek. İşte adım adım sağlıklı mücver yapımı!

Sağlıklı yaşamı tercih edenler için mükemmel bir tarif: Fırında mücver. Bu tarif, malzemelerin doğal lezzetini ortaya çıkarırken, sağlığınızı korumanıza da yardımcı olacak.

FIRINDA MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

4 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
Yarım demet dereotu
20-25 adet maydanoz
8-10 adet yeşil soğan
200 gram beyaz peynir
1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir)
1 adet kabartma tozu
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Diyette olmayanlar için üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Yapılışı

Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek
pişsin.
Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün. Süre ve ısı veremeyeceğim, ben turbo fırınımda pişirdim biraz çabuk pişiriyor. Sonra ısıyı düşürüp içini çekmesini sağlıyorum mesela.
Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Dileyen sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilir

Fırında mücver, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak mutfaklarınıza renk katacak. Bu tarif sayesinde, kızartma yağlarından uzak durarak, besleyici ve doyurucu öğünler hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve sağlıklı lezzetlerin tadını çıkarın!