Çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir çözüm mü arıyorsunuz? İşte, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve cevizli bir alternatifi de olan un kurabiyesi tarifimiz!

Hızlı ve lezzetli bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Sadece üç malzeme ve 20 dakikalık bir hazırlık süresiyle, bu un kurabiyesi tarifi tam size göre!

Mutfakta zamanınız kısıtlı ama lezzetten ödün vermek istemiyor musunuz? İşte, hem pratik hem de damak çatlatan bir lezzet olan un kurabiyesi tarifi!

Malzemeler

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün. 

Bu kolay ve pratik un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırmak artık çok daha basit. İster cevizli ister sade, bu tarif her zaman yanınızda. Deneyin ve bu basit malzemelerle nasıl harikalar yaratabileceğinizi kendiniz görün! Unutmayın, lezzetli anlar yaratmak için uzman bir şef olmanıza gerek yok. Mutfağınızda bu tariflerle kendi lezzet serüveninizi başlatın ve paylaşın. Afiyet olsun!