Çorum'dan mevsimlik işçilerin çalışma koşulları gündemde Çorum'dan mevsimlik işçilerin çalışma koşulları gündemde

Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait 2 Aile Destek Merkezi (ADEM) Çorum’daki dezavantajlı kadınlara ve çocuklarına yönelik 7 adet Tasarım, Beceri Atölyesi ve 2  adet Oyun Odasıyla faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekildi.

Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “ADEM projesine katılan kursiyerlerin psiko sosyal, sosyo kültürel ve kişisel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Geleneksel Türk Yemekleri ve Pastacılık, El Sanatları, Dikiş Nakış, 2 Kuran Kursu, Spor ve Sağlıklı Yaşam,  Kültür Sanat Kurslarını başarıyla bitirenler Halk Eğitim Merkezi yeterlilik sertifikası ve Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü Katılım Belgesi almaya hak kazanmaktadır. ADEM projesine katılım sağlamak isteyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapabilmektedir” denildi.

2023 yılından beri Faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; Van’ın İpekyolu ilçesi Baklatepe ilkokulu için el sanatları atölyesi kursiyerlerince yapılan bere, eldiven, bileklik, kalemlik, anahtarlık ürünlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığı,10-16 Mayıs Engelli Haftası için Beyaz Ay derneği öğrencilerine Aile Destek Merkezi kurslarında etkinlikler düzenlendiği ve bazı okullar için mezuniyet törenleri düzenlendiği açıklandı.

Editör: Haber Merkezi