Havuç taratorun lezzet sırları bu tarifte! Kolay ve pratik adımlarla Türk mutfaklarının en sevilen mezelerinden birini evde hazırlayın.

HAVUÇ TARATOR TARİFİNİN MALZEMELERİ

2 adet büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

LEZİZ HAVUÇ TARATOR TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

İlk olarak havuçlarımızı güzelce yıkıyoruz. Sonrasında yıkana havuçları kuruluyoruz ve iyice rendeliyoruz.

Rendelenmiş havuçları geniş bir yanmaz tavaya alıyoruz. Üzerine de bir miktar zeytinyağı ilave ediyoruz. Havuçlarımızı bu şekilde orta ateşte yanmayacak şekilde yaklaşık 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Güzelce kavrulan havuçlarımızı ocaktan alıyoruz ve bir kenara bırakarak soğumasını sağlıyoruz.

Daha sonra geniş bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelenmiş havuç, parçalanmış ceviz içi, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Bütün bu malzemeleri iyice karıştırıyoruz.

Son olarak taratorumuzu servis tabağına alıyoruz ve üzerine de zeytinyağı ve taze nane yaprakları ekliyoruz.

Bu leziz tarifi deneyen herkesin ellerine sağlık, şimdiden afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI VE TÜYOLARI NELER?

Havuçlarımızı rendelemeden önce mutlaka yıkıyoruz ve soyacak yardımıyla kabuklarını soyuyoruz. Bu çok önemli bir detay.

İsterseniz tarifimizin karışımını hazırlama aşamasında içerisine taze baharat ve pul biber katabilirsiniz.

Taratorumuzu servis tabağına almadan önce içerisine küçük küçük şeritler haline doğranmış kırmızı köz kapya biber atabilirsiniz. Bu lezzetini artıracaktır.