Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 2022 yılında "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödülü alan emekli öğretmen Hasan Tuluk, kentin geçmişinde yer alan arsana taşı, çamaşır taşı ve tarihi sokak çeşmesi gibi simgelerin metal heykellerini yaptı.

Tuluk'un çalışmaları, Çorum Belediyesi tarafından Yavruturna Mahallesi'nde belirlenen alana yerleştirildi. Yavruturna Mahalle Muhtarı Metin Kaşar, Garip Dede Sokak'taki alanın emekli öğretmen Hasan Tuluk'un çabasıyla kültür parkına dönüştüğünü söyleyerek parkın yoğun ilgi gördüğünü belirterek emeği geçen başta Hasan Tuluk olmak üzere Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a  teşekkür etti.

Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi

Mahalle Sakinlerinden Uğur Akbal ise yaptığı açıklamada “Mahallemize böylesine güzel bir eseri kazandıran Başta Hasan Tuluk hocamız, Belediye Başkanımız ve Mahalle muhtarımıza  teşekkür ediyorum”  derken,  Eserleri görmek için gelen Abdullah  Güler ise gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz“ dedi.