Saadet Partisi (SP) Sungurlu İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, 54 yıldır sürdürdüğü siyaseti sağlık sorunları nedeniyle bıraktı.

Sungurlu'da Mevlid-i Nebi haftası coşkuyla kutlandı Sungurlu'da Mevlid-i Nebi haftası coşkuyla kutlandı

1969 yılında siyasi hayatına başlayan Hacı Arslan Tök, yıllardır azimle devam ettirdiği siyasi hayatına sağlık sorunları nedeniyle nokta koyduğunu açıkladı. 

Hacı Arslan Tök, siyasi hayatı boyunca Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet gibi milli görüş partilerinde ilçe başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, milletvekili adaylığı, Sungurlu Belediye Başkan Adaylığı gibi birçok görvde bulundu. 1969 yılında Ankara’da ikamet ederken bir sohbet sırasında eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan ile tanıştıktan sonra siyasi hayatına başladığını anlatan Tök, “Geçmişten günümüze amacım Sungurlu’ya hizmet etmek oldu.” dedi.

Milli Selamet Partisinin gençlik kolları, Akıncılar ve Milli Gençlik Vakfının ilçede kurulmasında öncülük eden Tök, “Alnımın akıyla başladığım siyaseti alnımın akıyla bırakıyorum” dedi. 

Siyasi hayatı boyunca her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini belirten Tök, bugüne kadar yol yürüdüğü partilileri, dava arkadaşları ve destek veren herkese teşekkür etti. Sağlık sorunları nedeniyle artık siyasi hayatına son verme vaktinin geldiğini ifade eden Tök, herkese hakkını helal etti. 

İlçede sevilen ve sayılan bir siyasetçi olmayı başaran Tök, “1969 yılında Ankara’da ikamet ederken bir sohbet esnasında Erbakan Hoca ile tanışma fırsatı buldum. Erbakan hocanın fikirlerini ve görüşlerini benimsedim. Bu fikir ve görüşleri sahiplenerek bu yolda devam ettim. Bu sürede her türlü zorluk ve olumsuzluğa rağmen bu davaya hizmet etmeye çalıştım. Çok sayıda siyasetçi ve bürokratla tanıştım, çok sayıda kişiye fayda sağladım. 

Milli Görüş partileri olan Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde görev aldım. Her zaman birlik ve beraberlikten yana oldum. Sungurlu’nun gelişmesi ve büyümesi için parti olarak her türlü proje ve çalışmalara destek oldum. Geçmişten günümüze amacım Sungurlu’ya hizmet etmek oldu.” ifadelerini kullandı.