- Trabzon'da iç sularda kurulan balık çiftliklerinde üretildikten sonra Karadeniz'deki kafeslerde yetiştirilen Türk somonu, yaklaşık 8-10 aylık meşakkatli sürecin ardından...
- Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun: - "Özellikle av yasağının başlamasıyla bazı kesimlerde balık...
- Bir santimetre kalınlığında açılan hamurla hazırlanan, yarısı cevizli, yarısı sarımsaklı yoğurtla aynı tabakta servis edilen coğrafi işaretli Sinop mantısı,...
- Ordu, Trabzon, Rize ve Giresun'daki balıkçılar, 1 Eylül 2023'te başlayan ve 7,5 ay süren sezonda ekmeğini daha çok hamsi...
Çorum'un Alaca ilçesi, Koçhisar barajında beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, baraj gölünde avlanmak için...
- Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü: - "Bu sezon hamsi açısından verimli geçti. Şimdi hamsi göç etti...
- Samsun'da 74 yaşındaki emektar balıkçı Ali Malkoç, tek gözünü kaybetmesine ve ilerleyen yaşına rağmen denizden kopamıyor - Ali Malkoç:...
- Samsun'da balıkçılık yapan Adem Malkoç, ağlarına takılan pet şişe, çöp poşeti gibi atıkları teknesinde toplayarak Karadeniz'in temiz kalması için...
Tokat'ın Almus ilçesinde balıkçılar, Almus Barajı Gölü'nde yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 70 kilogram ağırlığında yayın balığı yakaladı. Balığın kilosu...