Kargı Gazetemizde TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların günlerdir süren sokak aydınlatma lambalarının yanmaması nedeni ile mağdur olduklarını içeren “Kargı TOKİ karanlığa büründü” başlıklı haberimiz ses getirdi.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Çorum İl Müdürlüğü, tarafından haberimiz üzerine konuya ilişkin açıklama yapıldı. 
YEDAŞ Çorum İl Müdürlüğü, bölgeye giderek arıza tespiti yapıldığını ve kablo tamiratı için sonrasında yapılan çalışmada kablonun tamamen yanık olduğu müteahhit çalışması ile değişmesi gerektiğini ifade etti. 

Aksu Yaylası'nda kaybolan 60 yaşındaki şahıs sağ salim bulundu Aksu Yaylası'nda kaybolan 60 yaşındaki şahıs sağ salim bulundu

YEDAŞ Çorum İl Müdürlüğü, “Kablo tamiratı için sonrasında yapılan çalışmada kablonun tamamen yanık olduğu müteahhit çalışması ile değişmesi gerektiği belirlenmiştir. Ancak mevcut ihalede bütçenin tamamlanması nedeniyle yapılamamıştır. Bölgedeki aydınlatma sorunu bu sebeple işletme marifetiyle yapılan çalışmalarla yaklaşık 30 metre kazı ve yeni kablo çekilerek çözüme kavuşturulacaktır. Çalışmamız bugün tamamlanmış olacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

KARGI TOKİ’DE NELER YAŞANMIŞTI? 

Kargı’da 2. Etap TOKİ yaklaşık 40-45 gündür yanmayan sokak lambaları nedeni ile adeta zifiri karanlığa bürünmüş, 
Bahçelievler 2. Etap TOKİ sakinleri sokak lambalarının yanmaması sebebi ile büyük mağduriyet yaşamıştı. 
TOKİ’de yaşayan vatandaşlar günlerdir yanmayan sokak lambalarına artık çözüm bulunmasını istemiş, vatandaşlar çok sayıda yere müracaatta bulunmalarına rağmen hala sokak aydınlatma lambaları ile ilgili her hangi bir çalışma yapılmadığını bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi için çalışma yapılmasını istemişlerdi. 
Akşam saatlerinde sokağa çıkmanın mümkün olmadığının altını çizen vatandaşlar sorunun kaynağının belirlenerek, çözüm üretilmesini istediklerini söylemişlerdi

‘KABLO ARIZASI VAR DENİLEREK SORUNA HALEN BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ’

Konuyla ilgili Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Zafer Küçüksemerci de bir açıklama yapmıştı. 
Küçüksemerci, yaklaşık bir aydır Bahçelievler Mahallesi TOKİ konutları sakinlerinden çok sayıda şikayet aldığını belirterek, ilgili kuruma şikayette bulunduğunu ancak kablo arızası var denilerek soruna halen bir çözüm üretilmediğini ve mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu söylemişti. Muhtar Zafer Küçüksemerci, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini talep etmişti.

‘İLÇE GENELİNDE DE AYNI SORUNLAR YAŞANIYOR’

Sorunun sadece TOKİ ile kısıtlı kalmadığını belirten Mahalle Muhtarı Zafer Küçüksemerci, Bahçelievler Mahallesi’nin diğer sokak aydınlatmaları ve ilçe genelinde de aynı sorunların yaşandığını söylemişti.