Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara’da doğan Güneri Cıvaoğlu, Türkiye’nin en önemli gazetecilerinden biri olarak tanındı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik kariyerine Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesi ile başladı. Cıvaoğlu, TRT’nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer aldı ve Türk basınında güçlü bir iz bıraktı. Ardından Strasbourg Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldı ve kariyerine Tercüman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak devam etti.

13 yıl boyunca Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, 1996 yılından itibaren ise Milliyet Gazetesi’nde başyazarlık görevini sürdürdü. Aynı zamanda televizyon programcılığı da yapan usta gazeteci, gazeteciliğin yanında avukat kimliğiyle de biliniyordu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri vererek yeni nesil gazetecilere yol gösterdi.

Cıvaoğlu'nun Ölümü Türk Basını İçin Büyük Bir Kayıp

Bursa'da ilkokul öğrencilerinden temizlik farkındalığı Bursa'da ilkokul öğrencilerinden temizlik farkındalığı

Güneri Cıvaoğlu, meslek hayatında dürüst ve ilkeli duruşuyla bilinen bir gazeteci olarak hatırlanacak. Türk basınına yaptığı katkılar, saygın duruşu ve geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilen yazılarıyla medya dünyasında kalıcı bir iz bıraktı.

Cıvaoğlu’nun cenazesi yarın toprağa verilecek.

Güneri Cıvaoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.