Havaların yüzünü kışa dönmesi ile birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar kış aylarının vazgeçilmezi olan kuşburnu için tezgâhlara akın ediyor. Tokat'ta kuşburnular kapış kapış satılıyor.

Sonbaharın gelmesi ve kış hazırlıklarının başlaması ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar kış aylarında en çok tüketilen kuşburnu için pazarların ve seyyar satıcıların yolunu tuttu. Tokat Yeni Meydan'da sezonluk ürünler satan Aziz Gökçe'nin açtığı tezgâhta bulunan kuşburnular vatandaşlar tarafından kapış kapış alındı. Aziz Gökçe günlük 2 ton kuşburnu sattığını belirtti.

EN AZ ALAN 10 KG ALIYOR

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi

Aziz Gökçe" Aslen Çat'lıyım. Sezonluk yaprak, kuşburnu, ceviz gibi ürünler satıyorum. Kuşburnu'nun bir aylık sezonu vardır. Sezonu geldiği zaman vatandaşlarımız almaya geliyor. Kışın zaten bunu bulamıyorsun, almaya kalksan 200-250 TL oluyor reçeli ve diğer çeşitlerinin. Bunu kendi eliyle yapmak, doğallığı daha güzel. Kendi doğallığında yapması daha iyi bir şey. Şu anda kg fiyatı 30 TL ve vatandaşlarımızda uygun buluyor. Günde 1 yâda 2 tonluk bir satışımız oluyor.  Zaten en az alan 10 kilo alıyor. En çokta gurbetçiler rağbet gösteriyor"ifadelerine yer verdi.