Sunumu Gazze ve Batı Şeria'da düzenlenen soykırımın hemen öncesinde Kudüs'e ziyaret düzenleyen Cengiz Mutlu ve Zeynep Sabiha Altan gerçekleştirdi.

Başkan Er: “Karşılama merkezindeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı” Başkan Er: “Karşılama merkezindeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı”

 Programın öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Dernek Başkanı Necat Yazıcı, “Siyonist İsrail tarafından gerçekleştirilen katliam ve soykırıma karşı bilinçli olunmalı. Yapılacak hiçbir eylem ve etkinlik "bunun ne faydası olur ki?!" diyerek küçük görülmemelidir” dedi.

Boykot çağrısını yineleyen Yazıcı, herkesin heybesinde bir taş bulundurması gerektiğini, içinde yaşadığımız süreçte ise bu taşın 'boykot' olduğunu ifade etti.

Akabinde sunumun ilk bölümünü gerçekleştiren Cengiz Mutlu, Kudüs'te yaşadığı tecrübeleri; Müslümanların her koşulda mücadele içinde olduğunu, her gün Mescidi Aksa'da nöbet tutmak kaydıyla işgalcilere 'biz buradayız' mesajı veriyorlar.Siyonistler Filistinlilere ait maddi ve manevi kültür miraslarını yok ederek onlara kültürel soykırımı da yaşatıyorlarlar” dedi.

Sunumun ikinci bölümünde sözü alan Zeynep Sabiha Altan, “Müslümanlara karşı hep bir baskı ve zulüm var. Ezan ve Kur'an okunduğu vakitlerde Yahudiler ıslık, alkış, çığlık eşliğinde bu sesleri bastırmak istiyorlar”  ifadelerine yer verdi.