Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından her gün merakla takip ediliyor. Özellikle gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının ne kadar olduğu, günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Bugün, altın fiyatları ABD'den gelen veriler ve küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak yükseliş kaydetti. İşte 5 Eylül 2024 güncel altın kuru fiyatları...

Gram Altın Ne Kadar Oldu?
Bugün gram altın, 2.744 TL civarında işlem görüyor. Altının ons fiyatında yaşanan artış, gram altın fiyatını da yukarı çekti.

Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu

Çeyrek Altın Fiyatları
Çeyrek altın, bugün 4.494 TL'den alıcı buluyor. Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak, çeyrek altın fiyatları da yükselme eğiliminde.

Altın Fiyatlarındaki Artışın Nedeni: ABD İstihdam Verileri
Altın fiyatları, ABD'den gelecek istihdam verileri öncesinde yükseliş kaydetti. Ons altın, bugün yüzde 0,8 artarak 2.515 dolar seviyelerine yükseldi. Küresel piyasalarda gözler, yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrildi.

ABD'de özel sektör istihdamı ağustos ayında 99 bin kişi artarken, ekonomistlerin beklentisi bu verinin 145 bin civarında gelmesi yönündeydi. Ayrıca, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 31 Ağustos ile biten haftada 227 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Faiz Kararı Beklentisi
Analistler, yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi kararı üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Fed’in bu ayki faiz kararında 25 baz puanlık bir indirim mi yoksa daha yüksek bir oran mı tercih edeceği, istihdam verilerine bağlı olarak netlik kazanacak. Tarım dışı istihdamın 160 bin kişi artması ve işsizlik oranının da %4,2 olarak açıklanması bekleniyor.

Altın Fiyatlarındaki Gelişmeler
ABD’den gelen veriler ve küresel piyasalardaki gelişmeler doğrultusunda altın fiyatları yükseliş trendine girdi. Gram altın 2.744 TL, çeyrek altın 4.494 TL civarında işlem görmeye devam ediyor. Yarın açıklanacak istihdam verileri ve Fed’in faiz kararı, altın fiyatlarının seyrini belirleyecek.