Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi, açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre rekor bir başarıya imza attı.

Bu yıl mezun olan öğrencilerden birçoğu Türkiye'nin en seçkin üniversitelerine yerleşti. Buna göre 1 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-elektronik mühendisliğine, 1 öğrenci Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliğine, 1 öğrenci Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğine, 1 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümüne, 1 öğrenci Marmara Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliğine yerleşirken 8 öğrenci çeşitli üniversitelerin tıp fakültelerini ve 1 öğrenci de diş hekimliği fakültesini kazandı. Ayrıca eşit ağırlıktan giren 2 öğrenci hukuk fakültesine yerleşme hakkı elde etti. Bu öğrencilerin büyük bölümü LGS'de yüzde 5-yüzde 10 arası sıralamayla okulumuzu kazanmışken 4 yılın sonunda yüzde 1-yüzde 2'lik dilime girmeyi başardı. 

Osmancık yolunda feci kaza! Otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı Osmancık yolunda feci kaza! Otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı

Okul Müdürü Mustafa Yıldırım 4 yıllık süreç içerisinde planlı ve düzenli bir çalışma ile bu başarıya ulaşıldığını belirterek kazanan öğrencileri tebrik etti ve gidecekleri üniversitelerde kendilerine başarılar diledi. İlk yılında kazanamayan öğrencilerin mezun olsalar da okulun yaptığı deneme sınavlarına girip yine okul destekli olarak sınava hazırlanma fırsatı bulduklarını ifade etti. Ayrıca LGS'de yüksek puan alıp başka şehirlerde okuyarak başarıya ulaşacaklarını düşünen öğrencilerin gurbete gitmektense gönül rahatlığıyla kendi okullarını tercih edebileceğini belirtti.