Tokat'ta pazar esnaflığı yapan Mehmet Bıçakçı tezgâhında satışa sunduğu Alıç Sirkesinin faydalarını anlattı. Bıçakçı başta kalp, damar, tansiyona iyi gelen Alıç Sirkesinin en az 6 ay mayalanma süresi olduğunu ve günde herhangi bir mide rahatsızlığı olmayanların yarım çay bardağı içmeleri gerektiğini belirtti.

Uyuyamayanlar dikkat! Düzensiz uyku birçok sağlık sorununa yol açıyor Uyuyamayanlar dikkat! Düzensiz uyku birçok sağlık sorununa yol açıyor

Birçok hastalığa iyi gelen Alıç Sirkesinin faydalarını saymakla bitmiyor. Tokat'ta pazar esnaflığı yapan Mehmet Bıçakçı tezgâhında satışa sunduğu alıç sirkesinin faydalarını ve özelliklerini anlattı. Mehmet Bıçakçı"Bu sirke, alıç ağacının meyvesinden yapılan ender ürünlerden birisidir. Önemli bir kalp ve damar sağlığı destekleyicisidir"dedi.

SAYILAMAYACAK KADAR ÇOK FAYDASI VAR
Mehmet Bıçakçı "Alıç sirkesinin öncelikle kalp, damar üzerine faydası var, şeker, kolesterol bağırsak enzimlerine iyi geliyor. Hatta şöyle de bir şey var cilt bakımında banyo suyuna da konulduğu zaman zamanla ciltteki lekeleri de giderdiği söylenilir. Ama öncelikle kalp, şeker üzerine denenmiştir. Çok faydası var daha da sayılamayacak kadar çok. Alıç sirkesi yapım aşamasında  altı ay kalması lazım.  Altı ay gibi bir sürede mayalanıyor. Sabahları aç karnına herhangi bir mide rahatsızlığı olmayan insanlar  yarım çay bardağı içtiği zaman kâfidir. Yatarken de uyku rahatlığı verebiliyor. Onu da yine yatarken de  yarım çay bardağı içilir. Fiyatı ise litresi 50 tl"şeklinde konuştu.

Haber Merkezi