3 yıl önce evinin bahçesinde hobi olarak başladı, şimdi taleplere yetişemiyor 3 yıl önce evinin bahçesinde hobi olarak başladı, şimdi taleplere yetişemiyor

Gölbaşı Belediyesi’ne, enerji tasarrufu alanında yaptığı çalışmalar dolayısıyla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından akredite edilmiş kuruluşlar tarafından İSO 50001 Belgesi verildi.

Gölbaşı Belediyesi, enerji tüketiminin doğru yönetilmesi, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, çevresel etkinin azaltılması ve rekabet avantajları konusunda avantaj sağlayan kurumlara verilen ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı. Belge bakanlık tarafından yetkili firma olan Çözümcü Danışmanlık Genel Müdürü İsmail İşler tarafından Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Polat’a teslim edildi. ‘Enerjinizi sürdürülebilir hale getirin geleceğinizi koruyun’ düşüncesi ile yapılan çalışmalarla dikkat çeken Gölbaşı Belediyesi’nin enerji kaynaklarının oluşturulabilmesi, sera gazı salınımını en aza indirilmesi, tüm belediye çalışanlarına hizmet içi eğitimler ile farkındalıklarının oluşması süreci İSO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almasında aktif olarak değerlendirildi.

Hedefte maliyetlerin azaltılması var

Belediye, bu belgeyi alarak enerji verimliliği konusundaki çalışmalarını daha sistematik bir hale getirirken, aynı zamanda enerji maliyetlerini de azaltmayı hedefliyor. ISO 50001 belgesi, enerji yönetimi süreçlerinin etkin bir şekilde yürütüldüğünü ve enerji verimliliğinin sürekli olarak artırıldığını kanıtlayan uluslararası bir standart olarak değerlendiriliyor. ISO 50001 belgesinin almanın önemine dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bu belgenin belediyenin çevreye duyarlı projelerle sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefinin bir parçası olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi