Tereyağı ve etin mükemmel uyumuyla hazırlanan Özbek pilavı, Özbek kültürünün en sevilen yemeklerinden biridir. Bu lezzetli pilav, davet sofralarınızda fark yaratacak ve misafirlerinizi büyüleyecek. Orijinal tarifine sadık kalarak hazırlayabileceğiniz bu pilavı mutlaka denemelisiniz. İşte Özbek pilavı tarifi.

Özbek mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Özbek pilavı, tereyağı, et ve havuçla hazırlanarak sofralarınıza farklı bir tat katacak. Orijinal tarifine sadık kalarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli pilav, damakları şenlendirecek ve kaşık kaşık yedirtecek. İşte adım adım Özbek pilavı tarifi.

Özbek kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Özbek pilavı, tereyağı, et ve havuçla hazırlanarak sofralarınıza farklı bir tat katacak. Davet sofralarınızda fark yaratacak bu lezzetli pilavı orijinal tarifine sadık kalarak hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım Özbek pilavı tarifi.

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Ana Malzemeler

1 adet havuç
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
1 baş sarımsak
250 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Özbek Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Pirinçleri Hazırlama: Pirinçleri pişirme öncesinde ılık suda bekletmek istemezseniz kavurarak da pilavı hazırlayabilirsiniz.
Ekstra Malzemeler: Domates salçası kullanmak orijinal tarifte yer almasa da bazıları bu şekilde hazırlayabilir. Arzuya göre çiğ badem, dolmalık fıstık ve kuru üzüm de eklenebilir.

Özbek Pilavı Tarifinin Pişirme Önerisi

Suyunu Çekene Kadar: Pilav suyunu çekip göz göz olana kadar kapağını açmayın. Bu, pilavın tam kıvamında pişmesini sağlar.

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirincin Hazırlığı

Pirinci Bekletme: Pirinci bir kaba alın ve üzerine oda sıcaklığında su ilave ederek bekletin. Bu, pirincin daha yumuşak olmasını sağlar.

Etin Hazırlığı

Eti Ön Pişirme: Eti yağ koymadan düdüklü tencereye alın ve suyunu salıp çektikten sonra hizasını geçmeyecek şekilde su ekleyerek yaklaşık yarım saat ön pişirme yapın.

Pilavın Hazırlığı

Etin Kavrulması: Pişen etleri pilav tenceresine alın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
Soğan Ekleme: Ardından soğanı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Havuç Ekleme: Havucu kibrit çöpü şeklinde keserek etlerin üstüne ekleyin ve havuçlarla birlikte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Pirinç Ekleme: Önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri iyice süzerek tencereye alın ve kavurun.
Su Ekleme: Hizasını bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin, tuzunu ekleyin.
Sarımsak Ekleme: Bir baş sarımsağı enlemesine olacak şekilde kesin ve tencerenizin tam ortasına koyarak pilavı pişmeye bırakın.

Pişirme ve Servis

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Pilavın Pişmesi: Suyunu çekip göz göz olana kadar kapağını açmayın. Suyunu çeken pilavın altını sonuna kadar kısarak demlenmeye bırakın.
Servis: Taze çekilmiş karabiber ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!