Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan ve AKP ve MHP oylarıyla Meclis’ten geçen katliam yasasının ardından birçok şehirden sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve katliam haberleri yükselmeye başladı. Son olarak, AKP’li Gebze Belediyesi’ne ait barınağın önünde bulunan çöp konteynerinde katledilmiş birçok kedi ve köpek bulundu.

Adnan Oktar davasında son durum: Kimler tutuklu, kimler tahliye oldu? Adnan Oktar davasında son durum: Kimler tutuklu, kimler tahliye oldu?

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve AKP-MHP oylarıyla TBMM Genel Kurulu’ndan geçen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un” ardından Türkiye’nin birçok noktasından sokak hayvanlarına yönelik saldırı ve katliam haberleri geliyor. Yasa, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açarken bir katliam haberi de AKP’li Gebze Belediyesi’nden geldi.

AKP'li Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde birçok kedi ve köpek öldürülerek çöpe atıldı.

VATANDAŞLAR ÇÖPTEN ÇIKARTTI!
Belediyeye ait barınağın önünde bulunan çöp konteynerinde onlarca kedi ve köpek, katledilmiş halde çöp torbalarında bulundu. Yaşanan katliamı, barınağa gelen vatandaşlar ortaya çıkarırken barınak yetkilisi vatandaşları tepkilerinden kaçtı.

Çöp konteynerine halde çöp poşetleri ile atılan sokak hayvanlarını vatandaşlar tek tek çöpten çıkarttı.

“CANLI OLANLAR DA VAR!”
Yaşananlar infiale yol açarken vatandaşlar ve belediye çalışanları arasında da gerginlik çıktı. Çöpe atılmak üzere olan bazı hayvanların canlı olduğunu ve ilacın etkisiyle can çekiştiğini gören vatandaşlar harekete geçti ve çöp poşetlerini açmaya başladı. “Hayvanların hepsi canlı, hasta bile değiller!” diyen vatandaşlar isyan ederek gözyaşlarına boğuldu.

CHP’Lİ VEKİLDEN SERT PEKİ!
CHP’li Nimet Özdemir, Gebze’de yaşanan vahşete tepki göstererek Gebze’ye doğru yola çıktıklarını ifade etti. Özdemir, sosyal medya hesabıundan gerçekleştirdiği açıklamada, “Hayırlı bir Cuma için uyandık ve maalesef, Cuma günü hayvan katliamı yapanların yanına gidiyoruz! Gebze yolundayız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Halk tv