Narin Güran'ın trajik ölümü sonrası Sözcü TV'ye yaptığı açıklamalar nedeniyle sert eleştirilere maruz kalan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, siyaseti bırakmayı düşündüğünü söyledi. Ensarioğlu'nun ifadeleri sosyal medyada yankı buldu.

Diyarbakır’da kaybolan ve cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü sonrası, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Sözcü TV’de yaptığı açıklamalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ensarioğlu’nun, aileyi yakından tanıdığını ifade ettiği açıklamaları tepki çekerken, milletvekili yaşananlardan sonra siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor? Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor?

"Aile Bizim Dostlarımızdır" Açıklaması Tepki Çekti
Galip Ensarioğlu, Narin Güran cinayeti sonrası Sözcü TV ekranlarında yaptığı açıklamada, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, kamuoyunda tepki toplarken, Ensarioğlu’nun aileyi koruma çabasında olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Ensarioğlu’ndan Yeni Açıklamalar: “Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum”
Tepki çeken açıklamalarının ardından yeniden konuşan Ensarioğlu, sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Sözcü TV’ye yaptığı yeni açıklamada, “Devletin bildiğinden fazlasını bilmiyorum. Soruşturma aşamasında ifadeler verildi, hepsi mahkeme tutanaklarına geçti. Onun ötesinde bildiğim bir şey yok" dedi.

Ensarioğlu, Narin’in dedesiyle arkadaş olduklarını ve siyaseti bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, “Siyasetçiyim diye yalan mı söylemem lazım? Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim? ‘Tanımıyorum’ desem yalan söylemiş olacağım. Ailenin siyasi aidiyetinin vahşi bir cinayette ne önemi var? Benim ifadelerim samimi ifadeler” dedi.

"Siyaseti Şeref ve Haysiyet İçin Yapıyoruz"
Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını ve yurt dışı kaynaklı PKK unsurları tarafından bu konunun yayıldığını iddia etti. Ayrıca sosyal medyada yaşanan yargısız infazlara da değinen Ensarioğlu, "Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ve sosyal medyada bir sürü başı boş insanın yargısız infaz yapması… Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama veya saklama gibi bir niyetim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı" dedi.

Ensarioğlu’nun Siyaseti Bırakma Kararı
Yaşanan gelişmelerin ardından Ensarioğlu, siyaseti bırakma yönündeki düşüncelerini de dile getirdi. Sosyal medya ve kamuoyunda yapılan eleştiriler, Ensarioğlu’nun üzerindeki baskıyı artırırken, yaşanan bu süreç sonrası siyasetten bir süre uzak durmayı planladığını belirtti.